رییس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت با اعلام این که میزان انجام زایمان سزارین در ایران نسبت به سایر کشورهای جهان حدود 25 درصد بیشتر است،از تدوین برنامه کاهش سزارین براساس راهکارهای عملی پیشنهادی از سوی 9 دانشگاه علوم پزشکی که دارای بیشترین تعداد این نوع زایمان هستند، خبر داد.
به گزارش ایسنا، دکتر نسرین چنگیزی با اشاره به برگزاری جلسه هفته گذشته، با حضور نمایندگان دانشگاههای تهران، ایران، شهید بهشتی، گیلان، اصفهان، سمنان، مازندران، شاهرود و اردبیل که دارای بیشترین میزان زایمان سزارین در سطح کشور یعنی حدود 50 تا 64 درصد کل زایمانها هستند، گفت: براساس راهکارهای پیشنهادی از سوی این دانشگاه ها، برنامه کاهش زایمان سزارین تدوین و ابلاغ خواهد شد و براساس این برنامه ها انتظار میرود تا ظرف یک سال آینده میزان سزارین در موارد غیرتکراری در کشور 5 تا 10 درصد کاهش یابد.
وی افزود: همچنین در این جلسه معضلات زایمان سزارین کشور و علل گرایش مادران به انجام این نوع زایمان بررسی شد.
رییس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت یادآور شد: راهکارهای مذکور که به منظور عملیاتی شدن از سوی دانشگاههای علوم پزشکی تدوین شده ظرف هفته آینده ابلاغ میشود و نظارت بر چگونگی انجام آن برعهده معاونت سلامت این وزارتخانه خواهد بود.
به گفته دکتر چنگیزی، در حال حاضر به طور متوسط تنها 15 درصد زایمانهای جهان از طریق سزارین انجام میگیرد. این در حالی است که در کشورهای در حال توسعه این رقم به میزان 20 تا 22 درصد برآورد میشود، اما براساس آخرین آمارهای مربوط به سال 84 میزان زایمان سزارین در کشور ما 4/40 درصد برآورد شده است. البته در منطقه امرو که ایران نیز یکی از اعضای آن است میزان زایمان سزارین10 درصد عنوان شده است.