درخواستهای دولت آمریکا نقض حاکمیت عراق است
نخست وزیر عراق در جمع خبرنگاران در اردن اعلام کرد، مذاکرات درخصوص توافقنامهی امنیتی با واشنگتن به بن بست رسیده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از خبرگزاری رویتر، نوری المالکی، نخست وزیر عراق تاکید کرد: مذاکرات با آمریکا درخصوص امضای توافقنامهی امنیت طولانی مدت با آمریکا به دلیل درخواستهای دولت آمریکا که به نوعی نقض حاکمیت عراق است، به بن بسن رسیده است.
وی افزود: درخواستهای آمریکا به شدت موجب نقض حاکمیت عراق میشود لذا نمیتوان آن را پذیرفت.
وی درخصوص مذکرات صورت گرفته دربارهی این توافقنامه و تاکید بر حضور طولانی مدت نیروهای آمریکایی در عراق بدون تعیین جدول زمانی مشخص برای عقب نشینی آنها، گفت: این مسائل تنها در پیش نویس توافقنامه مطرح شده و هنوز چیزی تصویب نشده است.
مالکی خاطرنشان کرد: حتی بسیاری از کشورهای عربی نیز درخصوص این توافقنامه موضعگیرهای محافطهکارانهای دارند لذا پذیرش آن امری دشوار است.
در همین حال پارلمان عراق نیز بررسی توافقنامهی مذکور را تا پیش از تصویب آن از سوی دولت و روشن شدن موضوعات مربوط به حضور نیروهای آمریکایی در عراق رد کرده است.
مالکی در جمع روزنامهنگاران اردنی گفت: ما با یک بن بست مواجه شدهایم زیرا زمانی که ما این مذاکرات را آغاز کردیم نمیدانستیم که تقاضای آمریکا این چنین حاکمیت عراق را تحت تاثیر قرار دهد و این چیزی است که ما هیچ گاه نمیپذیریم.
انتقادات شدیدی در عراق و در کشورهای همسایه بر سر مذاکرات در خصوص معاهدهای که با پایان حکم سازمان ملل در پایان سال (2008)اجازه حضور نظامی نیروهای خارجی را در عراق میدهد، بوجود آمده است.
جورج بوش، رییس جمهور آمریکا و نوری المالکی، نخست وزیر عراق در ماه نوامبر سال گذشته بر سر امضای معاهدهی وضعیت نیروها (SOFA) تا پایان ماه ژوئیه به توافق رسیده بودند.
با گذشت بیش از 5 سال از آغاز اشغال عراق در مارس 2003 هم چنان حدود 150 هزار نیروی نظامی آمریکا در این کشور حضور دارند.