به گزارش پایگاه اینترنتی بی.بی.سی، محققان در گزارش جدید خود به ویژه بر پاکسازی هوا از گازهای کربن دار و انبار کردن آنها تاکید داشته اند.
آنها میگویند از آنجایی که تا چند دهه آتی سوختهای فسیلی همچنان مهم ترین منبع انرژی جهان خواهد بود و سوزاندن این نوع سوختها بزرگترین منشاء تولید گازهای کربن دار است، به کاریگیری فن آوری جدید برای پاکسازی هوا حیاتی است.
این گزارش محصول مشترک آکادمیهای علوم کشورهای عضو گروه هشت (آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه، کانادا، آلمان، ژاپن، ایتالیا)، و همچنین برزیل ، چین، هند، مکزیک و آفریقای جنوبی بوده است.
دانشمندان سیزده آکادمی در سراسر جهان میگویند که روشهایی که در حال حاضر برای تسخیر گازهای کربن دار تولید شده در اثر سوزاندن ذغال سنگ به کار گرفته میشود، به قدر کافی کارآمد نیست.
آنها میگویند که یکی از گامهای اساسی در کاهش گازهای کربن دار هوا، ساخت تاسیساتی است که در آن از فن آوریهای تسخیر و انبار گازهای کربن دار (سی سی اس، ,)CCSاستفاده میشود.
در روش سی سی اس، گازهای کربن داری که از ذغال سنگ زدوده شدهاند در چاه های نفت بلا استفاده دفن میشود.
آنها از سران گروه هشت خواستهاند تا در جریان نشست آتی خود در ماه آینده در ژاپن، قاطعانه متعهد شوند که میزان تولید گازهای کربن دار خود را تا سال ۲۰۵۰به نصف کاهش دهند.
چند روز پیش وزیران محیط زیست جهان در ژاپن نشستی برگزار و ابراز امیدواری کردند که تا سال ۲۰۱۰در سراسر جهان بیست تاسیسات بزرگ پاکسازی سوختهای فسیلی از گازهای کربن دار و انبار آن راه اندازی شده باشد.
اما منتقدان میگویند که روش سی سی اس به خاطر هزینه بالای آن و همچنین ترس از خطر نشت دوباره آن به اتمسفر کره زمین مورد استقبال گسترده نبوده است.