سنیوره منتظر پاسخ طرفهای لبنانی به ترکیب پیشنهادی کابینه است

تهران / واحد مرکزی خبر / سیاسی1387/03/21
خبرگزاری فرانسه در گزارشی از بیروت به قلم ربی کباره نوشت ... فواد سنیوره نخست وزیر لبنان به تلاشهای خود برای تشکیل یک دولت وحدت ملی که مورد رضایت موافقان ومخالفان باشد ادامه می دهد.
این در حالی است که کشمشکهای تقریبا روزانه بین هواداران دو گروه به تازگی به درگیری منجر شده و در این درگیریها از گلوله های خمپاره استفاده شده است.
عارف العبد مشاور مطبوعاتی سنیوره امروز سه شنبه گفت نخست وزیر مامور تشکیل کابینه ، ترکیب اولیه را ارائه کرده و در انتظار پاسخ است.
وی یاداوری کرد " این ترکیب به توافقنامه دوحه در توزیع وزارتخانه ها مبتنی است و دربرگیرنده نوع وزارتخانه هاست اما اسم وزارتخانه یا شخصی که ان را تصدی خواهد کرد مشخص نشده است".
العبد گفت " در دولت سی نفره ، بیست و دو وزارتخانه وجود دارد که چهار وزارتخانه حاکمیتی و تعدادی دیگر وزارتخانه های خدماتی و بقیه نیز در حد وزیر مشاور است".
گفتنی است توافقنامه دوحه که بیست و یکم ماه مه گذشته با نظارت قطر برای حل وفصل بحران سیاسی در لبنان امضا شد و امکان انتخاب میشل سلیمان فرمانده ارتش به ریاست جمهوری را فراهم اورد بر تشکیل کابینه سی نفره که در ان به اکثریت ( پارلمانی )‌ شانزده وزیر و مخالفان یازده وزیر و رئیس جمهور سه وزیر اختصاص یابد صحه گذاشته است.
العبد گفت این توافقنامه " رئیس جمهور را قدرت بیطرف در دولت قلمداد کرده است".
وزارت دفاع در لبنان به علت اوضاع امنیتی و وزارت کشور به علت انتخاباتی که دست کم یکسال دیگر برگزار خواهد شد اهمیت ویژه ای دارد.
بدین ترتیب دو وزارتخانه حاکمیتی برای مخالفان و دو وزارتخانه دیگر حاکمیتی یعنی وزارت خارجه و دارایی برای اکثریت ( پارلمانی ) است.
این منبع ا فزود در ترکیب پیشنهادی سنیوره " برای اکثریت ( پارلمانی )‌ دوازده وزارتخانه از جمله یک وزارتخانه حاکمیتی و چهار وزیر مشاور و برای مخالفان هشت وزارتخانه از جمله یک وزارتخانه حاکمیتی و سه وزیر مشاور " در نظر گرفته شده است.
در حالی که نبیه بری رئیس مجلس لبنان و از رهبران مخالفان بر در اختیار داشتن وزارت خارجه تاکید می کند میشل عون هم پیمان و رهبر مسیحی بر یک وزارتخانه دیگر حاکمیتی یعنی وزارت دارایی تاکید می کند و همین سبب می شود که برای اکثریت (‌پارلمانی ) هیچ وزارتخانه حاکمیتی باقی نماند.
شیعیان هوادار جنبش امل در دولتهای اخیر وزارت خارجه را دردست داشته اند این در حالی است که سنیوره که از اهل تسنن است بر حفظ وزارت دارایی یا دادن ان به یک فرد نزدیک به وی تاکید می کند.
عون در مصاحبه مطبوعاتی گفت " ما می خواهیم بدانیم چرا انها می خواهند وزارت دارایی را در انحصار خود داشته باشند".
العبد گفت " صحبتهای عون منطقی است " و " هیچ یک از طایفه ها نباید یک وزارتخانه را منحصر به خود بداند ".
العبد گفت " ما بسته عمل نمی کنیم و برای بحث وبررسی اماده ایم اما اصل برابری در وزارتخانه های حاکمیتی یک بحث گریزناپذیر است".
العبد گفت زمان طی شده از هنگام مامور شدن سنیوره در بیست و هشتم مه گذشته تاکنون در چارچوب " مرزهای طبیعی " بوده است.
سنیوره که رایزنی های خود را کاملا پنهانی انجام می دهد از مشخص کردن هرگونه زمانی برای اعلام ترکیب دولت خودداری می کند به ویژه انکه قانون اساسی وی را به زمان معینی ملزم نکرده کما اینکه قانون اساسی برای سلب ماموریت از وی برای تشکیل دولت سازوکاری را مشخص نکرده است.
حضور یازده وزیر از مخالفان در دولت اینده لبنان این امکان را به انها می دهد در تصمیماتی که به رای گیری نیاز دارد تاثیر بگذارند.
گفتنی است تشکیل نخستین دولت سنیوره در سال 2005 با توجه به ائتلاف نمایندگان جریان المسقبل ، بیست روز طول کشید .
جریان المستقبل که بزرگترین فراکسیون پارلمانی لبنان است شرکت در رایزنی ها برای تشکیل دولت را تا برقراری امنیت در بیروت به حالت تعلیق در اورده است. شورای مرکزی امنیت برای برقراری امنیت در بیروت یک طرح امنیتی اعلام کرده است.
اما این طرح نتوانسته است از انتقال کشمکشها بین طرفداران جریان المستقبل و حزب الله از بیروت به منطقه بقاع جلوگیری کند. شب گذشته در درگیریها در این منطقه چهار نفر زخمی شدند و در ان از گلوله های خمپاره و راکت استفاده شد.
حزب الله و جریان المستقبل در این خصوص یکدیگر را با صدور بیانیه متهم و در بیانیه های خود حمله به شهروندان را در بیروت یاداور شدند.
ارامش ، امروز سه شنبه به مناطق سعد نایل و تعلبایا بازگشت و مدارس و مغازه ها فعالیت خود را ازسرگرفتند و استقرار گسترده ارتش در ورودی این مناطق ادامه دارد.
یک منبع نظامی امروز سه شنبه گفت " ارتش از هیچ تلاشی برای تعقیب عاملان درگیریها فروگذاری نخواهد کرد ".
مطبوعات لبنان هم امروز به موضوع امنیت و تشکیل دولت متمرکز شدند.
روزنامه المستقبل طرفدار موافقان در مطلبی با عنوان " خواسته های عون و تحریکات امنیتی عامل تاخیر تشکیل دولت " نوشت " هیچ نشانه ای وجود ندارد که بیانگر خارج شدن کشور از بحران تشکیل دولت و پایان دادن به منازعه و کشکمش بر سر سهمیه ها باشد".
روزنامه الاخبار نزدیک به مخالفان نوشت "تشنج امنیتی بیانگر بحران ادامه دار سیاسی است که تشکیل نشدن دولت عامل این بحران است".
روزنامه مستقل الانوار نوشت " شتاب در تشکیل دولت یک ازمایش برای جدی بودن ما در استفاده از فرصتهای عربی ، منطقه ای و بین المللی است".
کد132/130/0003/01013/01011
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد