درخواست همبستگی بیشتر کشورهای کمک کننده در قبال هائیتی

تهران/ واحد مرکزی خبر/ اقتصادی 87/03/16
فرانسوا سورن Severin François وزیر کشاورزی هائیتی روز چهار شنبه خواستار ان شد که کشورهای کمک کننده همبستگی بیشتری در قبال این کشور فقیر شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از رم؛‌ وزیر کشاورزی هائیتی در اجلاس سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، فائو، که به منظور بررسی راههای موثر برای مقابله با بحران غذایی بین المللی در پایتخت ایتالیا برگزار شده است، اعلام کرد من قصد دارم با استفاده از فرصتی که این نشست فراهم کرده است از جامعه بین المللی و به ویژه کشورهای کمک کننده درخواست کنم با مردم هائیتی که یکی از فقیرترین کشورهای کمتر توسعه یافته است، همبستگی بیشتری داشته باشند.
وزیر کشاورزی هائیتی افزود دولت و مقامات محلی برای به اجرا گذاشتن طرحهایی که در تقویت رشد و توسعه اقتصادی کشور موثر است به کمکهای واقعی کشورها و سازمانهای کمک کننده نیاز دارند.
وی افزود در سال دو هزار و هفت فائو مفهوم "حق تغذیه" را مطرح کرد. وی افزود اوضاع حاکم بر هائیتی و بسیاری از کشورهای دیگر به وضوح نشان می دهد که ما همگی باید به اتفاق تلاش کنیم تا حق اساسی تغذیه به یک واقعیت تبدیل
شود.
بر اساس امار و ارقام رسمی اوریل گذشته شورشهای ناشی از کمبود مواد غذایی و بالا رفتن قیمت محصولات غذایی پایه در هائیتی دستکم شش کشته ، صدها زخمی و خسارتهای مالی گسترده ای برجا گذاشت. هنوز هم نگرانی از وقوع مجدد یک بحران گسترده و عمیق در این کشور فقیر وجود دارد.
افزایش بهای محصولات غذایی پایه در هائیتی که برای تامین نیازهای غذایی مردم خود تا اندازه زیادی به واردات وابسته است، موجب شد اوریل گذشته هزاران تن از شهروندان شهرهای مختلف این کشور به خیابانها بریزند و با برگزاری تظاهرات که با اقدامات خشونت امیز و هرج و مرج همراه شد اعتراض خود را به افزایش هزینه های زندگی نشان دهند. برخی از نهادهای مالی بین المللی از جمله بانک جهانی،‌ سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، فائو، و همچنین برخی از کشورها از قبیل امریکا، فرانسه و برزیل اعلام کرده اند برای حل و فصل مشکلات اقتصادی هائیتی کمکهای مالی خود را به این کشور افزایش می دهند. به رغم اینکه اکنون اوضاع در هائیتی عادی است اما اوضاع همچنان ناپایدار و شکننده است و مقامات پورتو پرنس بیم دارند موج جدیدی از شورشهای خیابانی اغاز شود چرا که به رغم تدابیری که رنه پروال،‌ رئیس جمهور هائیتی اتخاذ کرده است،‌ بهای محصولات غذایی در این کشور همچنان بالا است.
فقر و گرسنگی در هائیتی بیداد می کند و بیش از نیمی از جمعیت هشت و نیم میلیون نفری این کشور بیکار هستند و بیش از هفتاد درصد از مردم ان کمتر از دو دلار در روز درامد دارند.
بحران غذایی و شورشهای خیابانی ناشی از ان در هائیتی اوضاع سیاسی این کشور را نیز تحت تاثیر قرار داد. این در حالی است که هائیتی به سختی تلاش می کند تا به چندین سال تنش و نابسامانی شدید در حیات سیاسی خود پایان دهد. درپی شورشهای خیابانی در هائیتی، سنای این کشور ژاک ادوارد الکسی نخست وزیر کشور را که از طرف منتقدان و مخالفان به اهمال کاری متهم شده بود، از سمتش برکنار کرد.
چهار شنبه گذشته سرانجام وزارت کشاورزی هائیتی اعتراف کرد که شورشهای ناشی از گرانی و کمبود مواد غذایی در این کشور خسارتهای سنگین و چند کشته برجا گذاشته است.
105/163
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد