در بیانیه آفریقای جنوبی همچنین با استقبال از تصمیم ایران برای همکاری با آژانس درباره روشن شدن موضوع مطالعات ادعایی آمده است : این موضوع برای شفافسازی وضعیت گذشته و حال برنامههای هستهای ایران ضروری است .
مینتی در عین حال تاکید کرد: کشورهایی که اطلاعات مربوط به مطالعات ادعایی را به آژانس ارایه دادهاند وظیفهای اخلاقی درباره صحت این اطلاعات و ساختگی نبودن آن دارند که فقدان آن میتواند منجر به ابهام و نتیجهگیری غلط درباره برنامههای هستهای ایران شود.
وی افزود: آفریقای جنوبی بر این نکته تاکید میکند که آژانس تایید کرده که هیچگونه ارتباطی بین استفاده از مواد هستهای در ایران و مطالعات ادعایی نیافته است .
در این بیانیه همچنین برخورداری از فناوری صلح آمیز هستهای حق غیر قابل انکار ایران توصیف شده و آمده است : همکاری بیشتر ایران با آژانس برای حل این مساله ، مبنایی برای این موضوع خواهد بود و دراین زمینه از ایران میخواهیم که پروتکل الحاقی را بپذیرد.
سفیر آفریقای جنوبی در ادامه با تاکید بر آنکه آژانس تنها مرجع صلاحیت دار بینالمللی برای اطمینان از ماهیت صلح آمیز هستهای ایران است افزود: برای ما مهم است که این نهاد بتواند به فعالیت راستی آزمایی خود بدون دخالت و فشار ادامه دهد و اعضا باید بیشتر به این موضوع بیندیشند که چگونه میتوانند از این روند حمایت کنند.
میتنی همچنین گفت : آفریقای جنوبی در همان حال که بر نابودی سلاحهای هستهای و کشتار جمعی تاکید دارد، نمیخواهد که یک عضو ان .پی .تی از حق دستیابی به انرژی صلح آمیز هستهای محروم شود.
سفیر آفریقای جنوبی با فراخوان ایران به تعلیق غنیسازی اورانیوم به منظور اعتمادسازی ، هشدار دادکه این موضوع نباید پوششی برای آنهایی باشد که این تعلیق را هدف غایی خود قرار داده اند.
وی تاکید کرد: چنانچه اجازه دهیم چنین خواستهای درباره ایران و یا هر کشور دیگر عضو ان .پی .تی عملی شود، با دست خود به اساس ان .پی .تی ضربه زدهایم و حق قانونی اعضای این پیمان را نقش کردهایم .
سفیر آفریقای جنوبی در خاتمه تاکید کرد: در هر حال ما براین عقیده ایم که ایران فرصت بینظیری در اختیار دارد که آخرین مسایل معلقه را نیز با آژانس حل کند.